Chilisoep is een rijk gevulde dikke maaltijdsoep, vergelijkbaar met erwtensoep/ snert maar dan met wittebonen in tomatensaus en veel meer pit! Dit recept is goed voor 3 á 3,5 liter soep.
Ingrediënten:
- 1 liter water
- 3 boullionblokjes
- 500 gram hamlappen/ varkenslappen
- 2 á 3 grote aardappelen
- 3 tomaten
- 250 gram fijngesneden prei
- 3 potten á 360 gram witte bonen in tomatensaus (totaal 1.080 gram)
- 1 rookworst
- chili vlokken/ piri-piri vlokken
Bereiding:
Zet een pan water op en voeg het vlees en de bouillon toe.
Laat de bouillon trekken tot het vlees gaar is.
Snijdt ondertussen de geschilde aardappel in blokjes, de prei in kleine ringen en de tomaten in stukjes.
Haal het vlees uit de bouillon als deze gaar is en snijd deze ook in stukjes.
Voeg de aardappel, prei, tomaten en het vlees weer bij de bouillon en breng terug aan de kook.
Laat het vervolgens sudderen tot de aardappelblokjes gaar zijn.
Roer af en toe door.
Snijd de rookworst in plakjes.
Voeg de rookworst en de potten witte bonen in tomatensaus toe.
Verwarm dit kort mee en de soep is klaar.
De chili vlokken of piri-piri vlokken toevoegen naar smaak op het bord.
Bereidingstijd 2-3uur.
De soep kan ook prima ingevroren worden.
Eet smakelijk!