Ingrediënten
- 600 g varkenslapjes
- Voor de marinade:
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 teen knoflook
- 2 takjes rozemarijn
- 4 takjes thijm
- Sap van 1 citroen
- 1 theelepel oregano
- 6 blaadjes salie
- Zwarte peper gemalen naar smaak
- Voor erbij:
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 400 gram Kritharaki
- 5 takjes verse munt
- Schil van 1 citroen (geraspt)
- 160 gram Griekse yoghurt
- 1 middelgrote rode ui
Tip: Je kan ook een grill(pan) gebruiken in plaats van de BBQ.
- Snij de varkenslapjes in stukken van 4 x4 cm.
- Meng het vlees met de olie/kruiden marinade.
- Laat minimaal 2 uur marineren in de koelkast.
- Rijg de blokjes aan de vleesspiesen.
Grillen en afmaken:
- Haal het vlees 30 minuten van te voren uit de koelkast.
- Kritharaki garen zoals beschreven op de verpakking.
- Meng de Kritharaki met de muntblaadjes, geraspte citroenschil en olijfolie. Zet apart.
- De groenten in plakken van 0.5 cm dik snijden en bestrijken met olijfolie.
- De groente grillen op de BBQ en licht bestrooien met zeezout.
- Grill het vlees circa 2 tot 3 minuten per kant. Leg de spiesen schuin op het rooster voor een mooi grillpatroon.
- Serveer met de groenten en Kitharaki. Garneer de Souflaki met de Griekse yoghurt en rode uien ringen.