Dit recept is goed voor 4 personen
Ingrediënten
- 4 varkensfiletlappen
- ½ citroen
- 1 eetlepel tijm (vers, fijngehakt)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 zak roerbakgroenten (aubergine, courgette, rode paprika, ui)
- snufje zeezout
- snufje zwarte peper (versgemalen)
- skottelbraai
Bereiding
Boen de citroen schoon en rasp er 1 eetlepel gele schil af. Pers de citroen uit.
Wrijf de varkensfiletlapjes in met 1 eetlepel citroensap, ½ eetlepel citroenrasp, ½ eetlepel tijm, peper en olijfolie. Laat het vlees op een platte schaal tenminste 10 minuten marineren.
Snijd de aubergine, courgette en paprika in grove stukken snijden en de ui in dunne partjes.
Bak de varkensfiletlapjes in 6-8 minuten bruin en gaar op de skottelbraai. Keer ze regelmatig.
Schuif het vlees na 4 minuten roosteren opzij en schep de groente door het bakvet. Bak de groente al omscheppend in 8-10 minuten gaar.
Neem intussen het vlees uit de pan. Schep de rest van de tijm en citroenrasp door de groente en breng het mengsel op smaak met een beetje citroensap, zeezout en peper. Schep de groente op 4 borden en leg het vlees erop.
Lekker met een pastasalade.
Tip
Voeg 2 tot 3 tomaten in stukjes aan de groente toe.
Bron: vlees.nl