Pulled pork is varkensvlees dat gedurende een langere tijd bij een lage temperatuur wordt gebraden. Omdat het vlees naar het garen helemaal uit elkaar kan worden getrokken wordt het ‘pulled pork’ genoemd. Deze keer bereiden we de Pulled Pork in de slowcooker, door de trage garing komen de smaken optimaal tot hun recht!
Ingrediënten:
- 1 kilo procureur
- 2 uien
Voor de kruidenmix:
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel zwarte peper
- 2 theelepels zout
- 2 theelepels piment
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 theelepel kruidnagelpoeder
Voor de saus
- 25 ml azijn (bijv. rode wijn azijn)
- 1 eetlepel worcestersaus
- 1 theelepel suiker
- 1/2 theelepel chilivlokken
- snuf zout
- snuf nootmuskaat
Bereiding:
Maak de dag van tevoren de kruidenrub. Meng alle ingrediënten voor de kruidenmix door elkaar.
Verdeel de kruiden goed over het vlees en wrijf het vlees in. Pak de procureur in met keukenfolie en laat het bij voorkeur een nacht lekker intrekken in de koelkast.
Vlak voor je de gekruide procureur in de slowcooker gaat doen maken we het sausje door alle ingrediënten voor de saus te mengen.
Pel en snij de uien in halve ringen. Verdeel de uien over de bodem van de slowcooker. Leg hierop de procureur (natuurlijk zonder keukenfolie).
Schep de saus over het vlees en zet de slowcooker op high voor ca. 6 uur.
Na 6 uur kun je het vlees makkelijk uit elkaar trekken (pullen) en verdeel je het over de broodjes.
Eet smakelijk!