Skip to main content
search

Ingrediënten:

Wittekool en winterwortels zijn echte seizoensgroenten van eigen bodem. We maken de stamppot natuurlijk af met een rookworst.

  • 1 rookworst
  • 400 gram wortels (winter)
  • 1 kilo aardappels
  • snufje zout
  • 300 gram witte kool (gesneden)
  • 3 eetlepels nasikruiden
  • 5 eetlepels pinda’s gehakt
  • kleine augurken
  • 2 eetlepels olie

Bereiding:

Schrap de winterwortel en snijd in grote stukken.

Schil en snijd de aardappels in grote stukken. Breng de aardappels samen met de winterwortel en zout aan de kook. Laat ca. 10 minuten koken.

Leg de rookworst (in plastic) op de aardappels en laat nog ca. 10 minuten meekoken.

Verhit in een wok de olie en roerbak de witte kool in ca. 8 minuten gaar.

Voeg de nasikruiden en de pinda’s toe en bak even mee.

Voeg 6 eetl. water toe.

Stamp de aardappels met de wortelen tot een stamppot. Meng de witte kool erdoorheen.

Snijd de rookworst in plakjes en leg ze op de stamppot.

Serveer met augurkjes.

Bron: vlees.nl

Close Menu